Padání vlasů

Padání vlasů

Hodně z Vás za námi nyní chodí s problémem vypadávání vlasů. Co s tím a proč se to děje? To je otázka do pranice že.
Nejprve je potřeba zjistit pravou příčinu vypadávání vlasů a to není mnohdy vůbec jednoduché, viďte. Až pak hledat řešení problému.
Tak začneme od začátku.
Veškeré změny v našem životě se odráží ve vlasech (rozbor vlasu se používá i v balistice) a mohou se projevit padáním vlasů.
Stres, změna ale i dlouhodobě špatné stravovací návyky, špatně zvolená kosmetika, nemoci, operace, nedostatek živin, šok, atd.
Otázkou však zůstává – vypadl vlas přímo od hlavy s vlasovou cibulkou, nebo se ulomil v půlce vlasu? A kolik těch vlasů vlastně vypadalo za den?
Odpovědi máme, a teď jak z toho ven? Na první pohled jednoduchá věc, když člověk už ví, kde je zakopaný pes, že? Bohužel opak bývá pravdou, jelikož mnohdy to není problém jedné věci ale více věci dohromady a je to běh na dlouhou trať.


Stres

v dnešní uspěchané době se mu nejde vyhnout ale můžeme si pomoci například Mind Master, ten potlačí a pomůže vyplavit z těla oxidační stres, který je největším a nejvíce nenápadným nepřítelem našich těl celkově. Není vidět ani cítit ale je všude kolem nás.


Strava

vyvážení vitamínů – C,D,B minerálů – vápník, hořčík, zinek, a hlavně PH pokožky neutrální cca 4,5-5,5 – např. s naším produktem probalance.. Pozor ale vlas jako takový potřebuje naopak vyloženě kyselé PH.
Nesmíme zapomenout ani na fakt, že za den každému z nás v průměru vypadne 50-150 vlasů. Každému jinak a ještě k tomu se to mění jako počasí.


K tomuto všemu každý vlas roste jinak a pohybuje se ve třech fázích růstu, které se střídají a mají různé délky na každém vlase klidně jinak. Proto když nepůjdete dlouho ke kadeřnici, tak Vám účes přestává držet tvar, různě se vlásky točí atd.


Co můžete udělat hned na začátku problému, ještě než zjistíte pravou příčinu? Pořídíte si kvalitní šampon proti padání vlasů, ale i s tonikem, které po umytí a vyčištění pokožky šamponem (klidně pielingem) dodá potřebné živiny přímo k vlasovému kořínku, který zároveň krásně uvolníte a nastimulujete masáží pokožky.


No a o péči o lámavé konce si povíme v dalším článku.

Pokud potřebujete poradit o nejvhodnějším postupu přímo od nás, objednejte se na konzultaci k našim zkušeným kadeřnicím. Kontakt najdete zde